Pengedar Shaklee Sungai Buloh: ..::Penyelesaian Untuk Hawa::..

15 October 2014

..::Penyelesaian Untuk Hawa::..

Assalamualaikum semua :)

Harini membuak2 nak cerita pasal produk hebat untuk wanita,
Ye, untuk kaum hawa yang cantik2 diluar sana yang sering mengalami masalah hormon yang tidak menentu.

Ada banyak perkara yang boleh dikenalpasti dalam diri anda sekiranya mengalami gangguan hormon, 

Antaranya ialah :-
 1. Tidur sering terganggu
 2. Kulit menjadi kasar, kering dan tona tak sekata
 3. Fikiran bercelaru dan sukar memberi tumpuan
 4. Mudah lupa
 5. Masalah berat badan turun naik
 6. Kitaran haid tidak menentu
 7. Sering merasa letih dan lesu
 8. Selalu rasa cemas atau gelisah tanpa sebab
 9.  Selalu sakit kepala atau migrainie
 10. Gangguan mood
 11. Sering rasa kejang otot
 12. Sakit sendi dan sengal otot
 13. Panas badan atau “hot flushed”
 14. Keguguran rambut yg kronik

Penting untuk anda mengenal pasti apakah tanda2 gangguan hormon yang terdapat dalam diri anda agar masalah tersebut boleh di atasi. Sekiranya gangguan ini dibiarkan berlarutan tanpa penyelesaian yang betul ia akan mendatangkan masalah yang lebih kronik seperti jangkitan keputihan yang kronik, Cycst, sukar untuk hamil dan lain2 lagi...

Selain dari penjagaan makanan yang betul, anda juga boleh mengambil apa sahaja makanan tambahan yang baik dan serasi untuk badan anda. 
Disini ingin memperkenalkan produk yg dijamin,
SEMULAJADI, SELAMAT dan BERKESAN. :)


Mengapakah Soya, ZINC, GLA dan Juga B-complex yang dicadangkan bagi membantu mengatasi masalah dan juga gangguan hormon??

ok, sila fokus tentang setiap penjelasan produk hebat ini dan saya yakin anda akan terkejut dengan segala kebaikan yang ditawarkan.

ESP :-
 • kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.
 • Asid Amino yang terkandung dalam ESP dapat membantu membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.
 • Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya
ZINC Complex
 •  penting yg perlu kita tahu kenapa kita memerlukan zink yg cukup terutama apabila menghadapi masalah keguguran rambut adalah zink diperlukan oleh seluruh badan. Sebahagian besar daripada jumlah zink dalam badan kita terdapat dalam folikel rambut. 
 • Zink juga digunakan di tempat lain, untuk penglihatan, ingatan, bau dan rasa, penghadaman, dan lain-lain Jika kita  kekurangan zink, badan anda akan mengmabil folikel rambut pertama untuk memastikan zink boleh digunakan untuk proses yang lebih penting dari segi biologi.
GLA complex
 • Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E
 • GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. 
 • Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan
 • Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. 
B-Complex
 • Satu komponen kumpulan kompleks B, Biotin sering dirujuk Vitamin H atau vitamin rambut. Ini kerana ia menggalakkan pertumbuhan rambut dan menghalang keguguran. 
 • Ia berfungsi untuk memetabolismakan asid lemak yang menjana pertumbuhan dan pembaikan folikel rambut, sekali gus mengurangkan kerosakan folikel yang disebabkan oleh DHT.
Betul tak saya cakap ini semua adalah produk hebat dalam memperbaiki hormon wanita. Kepada anda yang ingin cuba untuk hamil juga boleh consume produk yang dicadangkan. Anda juga boleh mix and match produk mengikut keperluan dan juga poket :)

Jangan risau, dengan saya... semuanya boleh bincang.. hehehehe :)

Dan kepada anda yang sedang berusaha dengan apa cara sekalipun moga anda semua dikurniakan kesihatan yang baik2 sahaja.. sesungguhnya kesembuhan, kesihatan dan juga kesakitan datang dari yang MAHA ESA..

"Modern Solution to Modern Problem"
****************************************************

Jika anda ingin mendapatkan Mana-mana produk shaklee,
Anda  boleh hubungi saya, penghantaran boleh dibuat secara C.O.D sekitar sungai Buloh, kuang dan kundang, Jika anda berada diluar kawasan sekitar pengeposan boleh dilakukan.

Ingin mencuba menjana pendapatan dengan shaklee?? 
Boleh PM saya di FB Healthy Life With Wawa Yusoff
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...