Pengedar Shaklee Sungai Buloh: Pengedar Shaklee Sg. Buloh : Cara Merawat Penyakit Kayap | Set Kayap Shaklee

06 April 2015

Pengedar Shaklee Sg. Buloh : Cara Merawat Penyakit Kayap | Set Kayap Shaklee

Jom kita kenali Apa itu Kayap dan juga Punca Penyakit Kayap 


Kayap merupakan sejenis penyakit kulit yang berpunca daripada serangan virus Varicella zoster (VZB) iaitu daripada kelompok virus herpes


Apabila virus ini berada dalam badan, mangsa akan berasa demam, tekak loya dan pening berpanjangan. Badan pesakit pula akan dijangkiti ruam panas, badan rasa sengal dan hilang selera makan. Bagi penyakit kayap yang lebih serius, pesakit akan dijangkiti gelembung air pada bahagian tertentu di badan.


Biasanya pesakit yang imun sistem badannya lemah mudah dijangkiti oleh virus - penyakit kayap. Warga emas ataupun golongan tua adalah lebih mudah untuk dijangkiti penyakit kayap ini kerana sistem pertahanan badan mereka lemah jika dibandingkan dengan golongan yang lebih muda. 

Nampak ringan penyakit ini berpunca daripada jangkitan kuman pada kulit. Hakikatkan penyakit ini boleh membawa maut kerana ia boleh melumpuhkan keseluruhan sistem imun pada badan pesakit.

Jangan terkejut kerana ada juga pesakit yang menanggung sakit kayap ini sehingga bertahun-tahun lamanya.

Cara Merawat Kayap

Rata-rata petua yang wawa baca agak susah nak dapatkan daun-daun. Lebih-lebih lagi jika anda duduk dikawasan bandar. Tapi, ada satu petua yang wawa baca daripada blog ini, mudah untuk diamalkan. Caranya adalah..

Daun Cili Padi
Kapur Masak / Kapur Serbuk

Tumbuk daun cili padi kasar. Jangan terlalu halus dan bancuh kapur masak tadi dengan sedikit air. Jangan terlalu cair. Sedang-sedang sahaja letak air. Sebab kalau bancuhan kapur masak tadi terlalu cair, nanti tak boleh lekat pula daun cili padi pada kayap dibadan anda. Tepekkan daun cili padi bersama kapur masak tadi pada kayap. Kenakan kipas, kenakan angin, bila kering ia akan mengeras. Buat sampai kayap kering. 
Ingat ye..untuk memastikan sakit kayap anda cepat sembuh, adalah penting juga untuk anda pastikan antibodi anda kuat. Kerana badan yang dijangkiti penyakit kayap ini adalah mereka yang lemah imun sistem badan. 
Cara tradisional yang wawa kongsikan diatas untuk keringkan luka luaran kayap yang bernanah. Tetapi, kekuatansistem pertahan badan dan imun sistem badan juga saling berkait rapat untuk memastikan sakit kayap anda betul-betul cepat sembuh. Jangan terkejut jika ia memakan masa berminggu-minggu untuk baik malah tidak mustahil berbulan-bulan dan bertahun-tahun hingga menyebabkan maut. Minta dijauhkan daripada kita dan keluarga.
Disini wawa ingin kongsikan dengan anda semua cara yang mudah untuk merawat sakit kayap.
Set Kayap Shaklee
Garlic Complex : bertindak sebagai antibiotik semulajadi. Ia bersifat antivirus untuk menghalang serangan jangkitan virus, bakteria dan kuman bagi memastikan penyakit tidak merebak menjadi lebih teruk. Satu lagi kelebihan Garlic Shaklee ialah ia menjanjikan penyakit yang sudah pulih, tidak lagi kembali.
Ubat kayap cepat sembuh
Zinc Complex : membantu menghasilkan enzim yang penting untuk sistem imun badan berfungsi secara optimum.

Vitamin C untuk pesakit kayap

Vitamin C : Merupakan imun booster kerana ia terlibat didalam produksi antibodi, aktiviti dan fungsi sel darah putih dan paling penting ia terlibat didalam penghasilan interferon. Keperluan vitamin C meningkat apabila sistem imun berada didalam keadaan tertekan.
ESP hilangkan parut
ESP Shaklee : ESP Shaklee terhasil daripada protien yang soya berkualiti tinggi. Baik untuk pemulihan luka dan proses pengantian sel baru yang lebih sihat. Sel badan yang sihat memudahkan penyerapan nutrien dalam badan seterusnya memulihkan luka nanah kayap dengan cepat.


**********************************************************
"Modern Solution to Modern Problem"
Pengedar Shaklee Sg.Buloh
Jika anda ingin mendapatkan Mana-mana produk shaklee,
Anda  boleh hubungi saya, penghantaran boleh dibuat secara C.O.D sekitar sungai Buloh, kuang dan kundang, Jika anda berada diluar kawasan sekitar pengeposan boleh dilakukan.

Ingin mencuba menjana pendapatan dengan shaklee?? 
Boleh PM saya di FB Healthy Life With Wawa Yusoff
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...