Pengedar Shaklee Sungai Buloh: Pengedar Shaklee Sg.Buloh : Pencuci muka untuk ibu mengandung

04 August 2015

Pengedar Shaklee Sg.Buloh : Pencuci muka untuk ibu mengandung

Assalamualaikum dan salam sihat untuk semua

Siapa ibu hamil?? Ini entry khas untuk anda!Tahniah jika anda telah disahkan mengandung, Alhamdulillah wawa juga sedang diberi peluang menikmati rezeki yang allah bagi untuk kali ke-dua. Dan bila kita telah disahkan mengandung ada banyak yang perlu kita jaga. bukan sahaja pemakanan, malahan penjagaan kulit juga perlu dititikberatkan. 

KENAPA??

untuk makluman, bukan semua product penjagaan kulit sesuai untuk ibu hamil. Nampak remeh dan tiada kena mengena bukan? Penjagaan kulit dan juga bayi dalam kandungan. sedangkan penjagaan kulit hanyalah pemakaian diluar sahaja.

Terdapat beberapa bahan kimia yang tidak sesuai untuk ibu mengandung. walaupun sekadar penggunaan luaran tetapi anda perlu ingat ia akan meresap ke kulit, kemudian ke darah seterusnya membawa kepada bayi didalam rahim.


Antara bahan kimia yang terdapat dalam set penjagaan wajah ialah:

1. Paraben – Digunakan sebagai pengawet dalam skincare dan juga deodorant. Selalunya dijumpai pada pesakit kanser payudara. Boleh menyebabkan ketidakseimbangan hormon kepada wanita.

2. Triclosan – Bahan antibakteria sintetik. Merupakan sejenis pestisid dan boleh menyebabkan kanser.

3. Dioxin – Juga adalah bahan antibakteria sintetik. Menyebabkan kanser, melemahkan sistem imun, kerosakan sistem saraf, keguguran, dan kecacatan kelahiran.

4. Benzoyl Peroxide – Banyak terdapat dalam ubat acne atau jerawat. Menyebabkan mutagen, menyebabkan kerosakan DNA dan sel. Merengsakan mata, kulit dan saluran pernafasan.

5. Sodium Lauryl Sulfate (SLS) & Sodium Laureth Sulfate (SLES) – Digunakan dalam pencuci kereta, pencuci lantai, peluntur grease pada enjin dan juga produk kegunaan peribadi yang menghasilkan buih. Menyebabkan kerosakan mata, tekanan, cirit birit, kerengsaan kulit dan lain-lain.

Pilih Pencuci Muka Yang Selamat Dan Tidak Membahayakan Kandungan
Apakah keistimewaan produk ini?

**Menjadikan kulit wajah kita segar dan bersih
**Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
**Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
**Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangi pigmen
**Memberi cucian lembut dan menyegarkan serta tidak menghakis atau mengelupas

Pencuci muka NutriWhite mengandungi 150ml..memang menjimatkan dan berbaloi sangat kerana hanya sedikit sahaja penggunaannya. Ada yang menggunakan pencuci muka ni sampi setahun..jimat dan berbaloi!!!

**********************************************************
"Modern Solution to Modern Problem"
Pengedar Shaklee Sg.Buloh
Jika anda ingin mendapatkan Mana-mana produk shaklee,
Anda  boleh hubungi saya, penghantaran boleh dibuat secara C.O.D sekitar sungai Buloh, kuang dan kundang, Jika anda berada diluar kawasan sekitar pengeposan boleh dilakukan.

Ingin mencuba menjana pendapatan dengan shaklee?? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...