Pengedar Shaklee Sungai Buloh: Pengedar Shaklee Sg.Buloh : Pentingnya Cuci Usus

05 August 2015

Pengedar Shaklee Sg.Buloh : Pentingnya Cuci Usus

Assalamualaikum dan Salam Kesihatan Buat Semua..

pagi ahad haritu, abang mesej mencari sesuatu untuk cuci usus. Tetapi memilih untuk produk organik. Memang tepat pilihan nya memilih Shaklee.


Apakah maksud mencuci usus?

Sebelum tu, kita kenal dulu maksud mencuci usus atau DETOX
 
Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. 

Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.


Mengapa Perlu Cuci Usus ???

  • Program pencucian yang bagus dan berkesan haruslah bermula dengan menanggalkan segala kekotoran yang terdapat dalam usus kita terlebih dahulu. 
  • Jika anda ingin mencuci sistem hati, darah atau limpa tanpa terlebih dahulu mencuci usus, bahan kumbahan toksid akan kembali semula ke dalam sistem badan anda. Salah satu masalah yang sering dihadapi adalah sembelit. 
  • Sembelit terjadi kerana kurangnya fibre (serat makanan) dan kekurangan air yang menjadi punca sistem pembuangan najis menjadi tidak teratur dan terganggu.
  • Sembelit sebenarnya adalah satu mekanisma tubuh yang memberikan suatu "masa peralihan" yang diperlukan oleh tubuh untuk membuang toksid yang terkumpul dalam badan melalui pemakanan dan sistem usus yang tidak dapat berfungsi dengan sempurna.
  • Walau bagaimanapun, jika "masa peralihan" ini terlalu perlahan serta berterusan, ianya boleh menyebabkan hemorrhoids, varicos veins, hiatal hernia atau lain-lain penyakit. 
  • "Masa peralihan" yang mengambil tempoh terlalu lama juga akan menyebabkan pembuangan najis dan toksid menjadi busuk dan tidak menyelesakan. Ini seterusnya akan menyebabkan keseluruhan tubuh badan tidak dapat menerima tenaga dan nutrisi yang diperlukan kerana usus gagal menyerap zat-zat tersebut. Tahukah anda, Mencuci usus sekaligus akan mengempiskan perut anda???

Betul...!

Ini kerana, bunci terjadi apabila terdapat najis yang masih tersekat dan terimpan lama di dalam usus. Dengan menjalani proses detox atau cuci usus dengan herblax ini akan membantu mengeluarkan semua najis yang tersekat dan terkumpul

Hubungi saya segera jika anda mengalami masalah seperti berikut :-
>> SEMBELIT
>> Pembuangan Tidak Lawas
>> Buasir
>> Sukar atau jarang membuang air besar

**********************************************************
"Modern Solution to Modern Problem"
Pengedar Shaklee Sg.Buloh
Jika anda ingin mendapatkan Mana-mana produk shaklee,
Anda  boleh hubungi saya, penghantaran boleh dibuat secara C.O.D sekitar sungai Buloh, kuang dan kundang, Jika anda berada diluar kawasan sekitar pengeposan boleh dilakukan.

Ingin mencuba menjana pendapatan dengan shaklee?? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...