Pengedar Shaklee Sungai Buloh: Pengedar Shaklee Sg.Buloh : Ikhtiar Rawatan Eczema dengan Shaklee

18 October 2015

Pengedar Shaklee Sg.Buloh : Ikhtiar Rawatan Eczema dengan Shaklee

  Assalamualaikum dan Salam Kesihatan Buat Semua..

Ekzema (eczema) juga dikenali sebagai atopik dermatitis (eczema atopik) yang sering berlaku kepada kanak-kanak dan orang dewasa (usia lanjut). Hampir 30% keputusan diagnosis simptom kulit melibatkan eczema otopik.Perkataan Ekzema (eczema) berasal dari Greek iaitu ekzein yang bermaksud “mendidih” dan perkataan Ek bermaksud “keluar”.

Manakala dalam bahasa Yunani pula, zema bermaksud “mendidih”. Ia terbahagi kepada 2 jenis ekzema iaitu :-


ACUTE ECZEMA
Erythema : kulit berasa panas, bergelojak dan gatal, keradangan
Papules : pembentukan tompok-tompok merah

ECZEMA KRONIK 
Kulit menjadi kering, berair dan bersisik Kulit menebal kasar dan berkedut. 

Apakah Simptom Simptom Penyakit Ekzema ?

Ekzema atopik biasanya akan berlaku berterusan dalam tempoh waktu yang sangat lama. Ia merupakan gelaja penyakit kronik yang hadir sepanjang masa di mana sepanjang tempoh itu akan berlaku pelupasan dan perluapan yang mungin teruk sehingga memerlukan rawatan intensif.

Antara simptom utama penyakit ini adalah:
Kulit akan pecah dan merekah Kawasan kulit tertentu mungkin akan koyak Kulit terasa sangat kering Rasa gatal selalunya akan lebih teruk pada waktu malam Menggaru akan menyebabkan kulit terasa seperti menebal Kulit menjadi radang, kemerahan, melepuh dan terkandung cecair Kulit kelihatan seperti ada tompok lebam kecil, bertompok merah atau coklat kelabu.Punca Atau Faktor Penyakit Eczema Untuk pengetahuan anda, sehingga kini punca sebenar eczema masih belum dapat dikenalpasti sepenuhnya.. namun begitu, berdasarkan kepada kajian dan diagnosis yang telah dilakukan, terdapat beberapa punca dan faktor eczema telah dikenalpasti antaranya : • Terdapat sejarah penyakit ini di dalam keluarga
 • Perubahan emosi (resah dan stress)
 • Allergik kepada makanan dan bahan pengawet
 • Cuaca yang panas
 • Alergik kepada persekitaran (asap rokok, bahan kimia, haiwan berbulu, habuk) 
  Kuat berpeluh Alahan kepada bahan pencuci seperti sabun dan detergen
 • Air berklorin tinggi
 • Alahan kepada pemakaian barang kemas dan bahan kosmetik
 • Alahan kepada fabric tertentu.Kebiasaannya, bagi orang dewasa ekzema akan menyerang pada bahagian muka, siku, buku lali, leher dan lutut. Sementara bagi bayi pula, tanda-tanda eczema boleh jelas kelihatan pada bahagain pipi, leher, dahi, lengan, betis dan kulit kepala.Penyakit ini menyerang tidak mengira msa, ada yang menghidap eczema sejak bayi dan ada juga yang mendapat eczema ketika dewasa 


Rawatan eczema dengan Set Eczema Shaklee.

Penyakit eczema boleh dihapadi oleh pelbagai peringkat umur termasuk bayi dan kanak-kanak. Menurut pakar kulit, penyakit eczema tidak dapat sembuh sepenuhnya. Namun begitu rawatan dan perhatian yang intensif dapat mengurangkan kesan penyakit itu dari terus menular dan menjadi kronik. Selain itu, pesakit juga perlu mendisiplinkan diri dengan penjagaan makanan, pakaian, selalu bersenam dan mengamalkan cara hidup yang sihat.

Jom kita baca cara merawat ekzema dan sakit kulit dengan Shaklee bagi golongan dewasa :-
 
 • Energizing Soy Protein (ESP) sangat bagus untuk membantu penghasilan sel kulit baru yang rosak akibat eczema. Ia akan menjadikan kulit lebih anjal,sihat dan gebu.
 •  Omega Guard berfungsi mengekalkan kelembapan kulit sekaligus mencegah keradangan kulit dan mengurangkan kegatalan. Hal ini kerana penghidap eczema mempunyai kulit yang sensitif. Gabungan Omega Guard dan ESP memastikan eczema tidak terus merebak dan memlihara kulit dari dalam.
 •  Gabungan Vitamin E dan GLA Complex berkhasiat untuk merawat kulit yang rosak serta membantu memudarkan parut dengan berkesan. Ia juga mampu meningkatkan daya tahan (sistem imunisasi) bagi melawan eczema sekaligus mempercepatkan proses pemulihan kulit.
 •  Krim Herbal Blend semestinya krim herba semulajadi yang bagus untuk melegakan kegatalan dan pedih akibat luka eczema.
 •  Pengambilan Alfalfa Complex yang bertindak sebagai penyahtoksin adalah digalakkan bagi mempertingkatkan lagi kekuatas sistem dalam tubuh badan
  Dan sempena bulan oktober 2015 ini

2 dari 4 produk diatas adalah promo pada bulan ini.

VITAMIN E : Buy 1 FREE 1

Omega Guard : Beli 7 pada harga 6 atau beli 2 dengan potongan 5%

TESTIMONI PENGGUNA (ECZEMA)**********************************************************
"Modern Solution to Modern Problem"
Pengedar Shaklee Sg.Buloh
Jika anda ingin mendapatkan Mana-mana produk shaklee,
Anda  boleh hubungi saya, penghantaran boleh dibuat secara C.O.D sekitar sungai Buloh, kuang dan kundang, Jika anda berada diluar kawasan sekitar pengeposan boleh dilakukan.

Ingin mencuba menjana pendapatan dengan shaklee?? 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...