Pengedar Shaklee Sungai Buloh: Pengedar Shaklee Sg.buloh : Masalah Keputihan Wanita dan Cara Mengatasinya

30 May 2016

Pengedar Shaklee Sg.buloh : Masalah Keputihan Wanita dan Cara Mengatasinya

Apa Itu Keputihan?

Keputihan atau lelehan lendir yang keluar dari faraj ada pelbagai sifatnya dan berbeza di antara seorang wanita dengan yang lain.  Keputihan biasanya berwarna jernih atau kelabu keputihan. Lazimnya, jika keputihan tiada berubah warna kekuningan atau kehijauan bermakna tiada jangkitan.
Sama juga jika keputihan bersifat berlendir dan tidak berbeku seperti basi atau berubah berbau hanyir, atau terdapat radang dan kegatalan pada faraj menandakan jangkitan.
Punca Keputihan Terjadi


  1. Keputihan atau lendir faraj berubah akibat perubahan hormon, perubahan mental, jangkitan, ubatan, penyakit dalaman. Wanita mempunyai kitaran haid yang dipengaruhi oleh hormon.
  2. Keputihan akan bertambah cair ketika ovulasi dan bertambah likat ketika hampir haid.
  3. Wanita yang dalam keadaan terangsang seksualnya juga boleh menambahkan lagi keputihan yang dialaminya.
  4. Keadaan stres mental juga boleh mengakibatkan perubahan hormon dan mengakibatkan keputihan berlebihan.
  5. Begitu juga dengan penyakit dalaman seperti penyakit kencing manis, tiroid juga mengakibat ketidakseimbangan hormon dan cenderung kepada penyakit.
  6. Penyakit yang paling biasa menyebabkan perubahan lendiran faraj adalah jangkitan seksual seperti Bacterial vaginosis, Candida vaginitis, Trichomonas vaginitis, Gonorea, Chlamydia atau herpes.
  7. Setiap satu jangkitan mempunyai sifat lendiran dan bauan tertentu. Dapatkan nasihat doktor untuk memastikan bahawa keputihan itu adalah cuma lendiran faraj biasa dan bukannya disebabkan oleh jangkitan.Bagaimana Nak Atasi Keputihan?

Saya sarankan ambil alfalfa. Alfalfa ini adalah sejenis herba dan ia dikenali sebagai raja segala tumbuhan. Alfalfa sangat diyakini oleh ramai mereka yang dah cuba seperti mereka di bawah. 
Alfalfa boleh dimakan begitu sahaja dengan air masak ataupun boleh direndam dengan air panas dan jadikan sebagai minuman herba.
Ia kaya dengan klorofil dan nutrien yang insyaAllah anda boleh tengok sendiri hasilnya. 
Apa salah mencuba kan?

JOM BACA TESTIMONI DIBAWAH.

Bila bercakap tentang kacip fatimah, maka sudah tentu ramai sedia maklum. Kacip itu sendiri adalah definisi untuk ketatkan. Alah membeli menang memakai.


Manfaatnya sangat banyak untuk keintiman wanita terutama juga bagi masalah keputihan. Keputihan yang teruk boleh mengganggu hubungan intim juga tau.  Ianya lebih kepada cara untuk selesaikan masalah keputihan dan dalaman wanita
===========================================

PENTING

Pesakit SLE tidak digalakkan mengambil ALFALFA. Sekrianya perlu, sila rujuk doktor dan pakar kesihatan anda.

****************************************************


"Modern Solution to Modern Problem"Pengedar Shaklee Sg.Buloh

Ingin mencuba menjana pendapatan dengan shaklee?? 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...