Pengedar Shaklee Sungai Buloh: ..::BMI & dan Kawal berat badan::..

17 October 2014

..::BMI & dan Kawal berat badan::..

ASSALAMUALAIKUM.. (",)

Dengan rahmat allah, moga kita semua dikurniakan kesihatan yang baik hendaknya.. amin :)

-OBESITI-

Fakta : Bukan semua mereka yang berbadan besar itu tergolong dalam lingkungan obesiti atau pun lebihan berat badan melampau. 


Penting untuk anda mengetahui dan mengenali badann anda samada, hanya sekadar berbadan besar seperti, gemuk atau obesiti. Untuk mengenali tahap kegemukan anda, kiraan BMI boleh dibuat bagi mengenalpasti tindakan yang boleh anda ambil bagi megawal berat badan.

Apakah yang dikatakan dengan BMI??

BMIK adalah pengukuran Body Mass Index (BMI). Apa yang dimaksudkan BMI ialah nisbah berat (dalam kilogram) dibandingkan dengan ketinggian (dalam meter) seseorang.

Indeks Jisim Tubuh (BMI)       =       Berat badan (kilogram)                                                               (Tinggi (meter) x Tinggi (meter)

Contoh:
Berat : 82 kg / (1.54 cm x 1.54 cm)
--- 82.kg / 2.376 m
BMI anda : 34.511

Daripada ukuran BMI individu itu, dia boleh dikategorikan sebagai kurang berat, normal, berat berlebihan, obesiti atau obesiti yang teruk

WHO Klasifikasi Obesiti untuk populasi Asia

Keputusan BMI menunjukkan badan anda adalah Obesiti kelas 1 iaitu antara 30 - 34.9.
Adakah anda bersenang hati? Adakah anda akan mengekalkan BMI itu?
Adakah anda Yakin BMI anda itu tidak akan meningkat di masa akan datang??

Kawal berat badan anda...!!

"Bersenam tanpa mengawal pemakanan tidak membantu mengurangkan berat badan, Mengawal pemakanan tanpa bersenam boleh menurunkan berat badan"
-kevin Zahari-

Ada pelbagai cara untuk anda mengawal dan menurunkan berat badan, selain dari "Eat Clean" anda juga boleh melakukan Diet Atkins. Ada banyak group di laman Sosial yang membincangkan tentang diet atkins dan juga Eat Clean. Ada banyak resepi yang anda boleh cuba dalam menurunkan berat badan.

Sekiranya anda ingin cara yang lebih mudah dan selamat dalam menurunkan berat badan anda boleh mencuba Slimming Set yang ditawarkan oleh Shaklee. Selamat, Semula Jadi dan Berkesan


Ada banyak kelebihan dalam setiap produk, ok, mari fokus kepada produk yang membakar lemak :-

Lecithin & Omega :-
Omega Guard Shaklee terdiri daripada asid lemak Omega-3 yang bertindak dengan hormon termasuk hormon leptin yang berkaitan dengan rasa lapar. Kajian menunjukkan pengambilan asid lemak Omega-3 membantu menjadikan tubuh kita ‘mesin pembakar lemak’. Selain itu, omega-3 juga mengurangkan kadar lemak trigliserida dan meningkatkan kadar HDL (kolesterol baik) di dalam badan. 

Lecithin Shaklee diekstrak dari kacang soya organik yang non-GMO (genetically modified organism). Setiap kapsul megandungi 530mg lecithin termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh menghasilkan acetyl-kolin,inositol,fosforus dan lemak tak tepu. Lecithin Shaklee kaya dengan "polyunsaturated fat", dimana ia juga meningkatkan kadar HDL & menurunkan kadar LDL (kolesterol jahat) di dalam badan. Lecithin Shaklee juga dikenali sebagai "pemgemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan "melekat pada lemak". Ianya bermakna Lecithin menyebabkan lemak itu terapung dalam darah dan mencegah lemak dari melekat pada dinding membran. 

Ok, selepas lemak2 telah dibakar, haruslah di flush dengan sempurna untuk kesan yang terbaik! Mari kita kenal - kenal dengan produk untuk "Flush" pula :)

Alfalfa & Herblax :-
Alfalfa digelar “Bapa Kepada Semua Makanan”. Akar herba yang mengagumkan ini, tumbuh sangat dalam ke dalam tanah untuk menyerap nutrien penting dan mineral yang terdapat jauh di dalam bumi. Alfalfa adalah dikenali sebagaiagen diuretik, pembersih badan dan penyahtoksik. Ia merangsang aliran hempedu, dan membuang unsur mineral bahaya dari tubuh. Ia juga membantu melindungi dari radiasi dan membantu mengawal bau badan.

Herblax secara semulajadi merangsang pengecutan otot usus. Ini membolehkan penyingkiran sisa-sisa yang terperangkap dan memendekkan masa transit, dan mengelakkan penyerapan toksinHerblax boleh membantu meningkatkan pengaliran darah, mengurangkan bau badan, jerawat, melegakan sembelit, gas perut dan usus, dan menormalkan fungsi usus

TESTIMONI : SLIMMING SET
"Modern Solution to Modern Problem"
****************************************************

Jika anda ingin mendapatkan Mana-mana produk shaklee,
Anda  boleh hubungi saya, penghantaran boleh dibuat secara C.O.D sekitar sungai Buloh, kuang dan kundang, Jika anda berada diluar kawasan sekitar pengeposan boleh dilakukan.

Ingin mencuba menjana pendapatan dengan shaklee?? 
Boleh PM saya di FB Healthy Life With Wawa Yusoff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...