Pengedar Shaklee Sungai Buloh: ..::CoqHealth : Untuk Jantung::..

21 October 2014

..::CoqHealth : Untuk Jantung::..

Assalamualaikum,

Seperti entry yang lalu saya fokus kepada masalah berat badan dan juga kesan nya kepada kesihatan, kali ini saya fokus kepada masalah JANTUNG akibat daripada obesiti dan juga tekanan

Apa yang perlu anda tahu??
Statistik menunjukkan bahawa penyakit jantung dan strok adalah diantara punca utamakematian dan hilang upaya di kalangan orang-orang di Malaysia. Orang gemuk biasanya mempunyai tekanan darah tinggi, yang sering membawa kepada penyakit jantung dan strok.

Sayangi diri anda, harga kesihatan yang Allah beri, Ambil tindakan yang tepat dalam penjagaan jantung. Secara umumnya, masalah kesihatan jantung bukan sahaja menyerang org yang berbadan besar, TIDAK.

Fakta : Sesiapa sahaja boleh mendapat serangan jantung tak kira tua, muda, gemuk mahu pun kurus. Sekiranya anda mengamalkan hidup sihat dan pemakanan yang baik tahniah saya ucapkan :)


Fakta : 

Badan kita memerlukan 10mg CoQ10 sehari. 

 Apakah yang terkandung dalam CoqHealth Plus sehinggakan ia dikenali sebagai makanan untuk jantung???

2.6mg CoQ10 dalam 85gm daging.
1.4mg CoQ10 dalam 85g ayam.
0.8mg CoQ10 dalam 28g kekacang panggang.
0.5mg CoQ10 dalam 0.5 cawan brokoli rebus yang dipotong dadu

Berita baiknya disini, anda tidak perlu menelan sebanyak 0.33 kg daging atau 0.61 kg ayam hanya untuk mendapatkan 10mg CoQ10 untuk keperluan badan anda.

Mengapa Badan Kita memerlukan Coq10??

CoQ10 berperanan sebagai pencetus tenaga.
Bagi membolehkan sel-sel tubuh kita menghasilkan tenaga sendiri, 
agar sel-sel tubuh kita kekal berfungsi Proses penghasilan tenaga ini berlaku beribu-ribu kali setiap saat. Cuba bayangkan kalau CoQ10 tidak mencukupi dalam tubuh kita?? Mampukah sel-sel tubuh kita berkerja dengan efisyen?? Sudah tentu tidak!

secara ringkasnya, CoQ10 adalah sejenih vitamin antioksida larut lemak yang terbentuk secara semulajadi di dalam setiap sel di dalam tubuh kita.

"Modern Solution to Modern Problem"
**********************************************************

Jika anda ingin mendapatkan Mana-mana produk shaklee,
Anda  boleh hubungi saya, penghantaran boleh dibuat secara C.O.D sekitar sungai Buloh, kuang dan kundang, Jika anda berada diluar kawasan sekitar pengeposan boleh dilakukan.

Ingin mencuba menjana pendapatan dengan shaklee?? 
Boleh PM saya di FB Healthy Life With Wawa Yusoff
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...