Pengedar Shaklee Sungai Buloh: ..::Makanan untuk Rambut::..

16 October 2014

..::Makanan untuk Rambut::..

Assalamualikum... (",)


Keguguran rambut sering menggangu terutamanya kaum wanita. 

Dan ada yg sanggup berhabis ratusan ringgit setiap bulan semata2 untuk mendapatkan rambut yg sihat. 
Betul x?

Saya sendiri pernah membuat hair treatment untuk rambut gugur dan juga scalp care. Singat saya masa si kecil kami ber'umur 4/5 bulan, jadi saya rasa rata2 ibu yang baru lepas melahirkan akan mengalami masalah keguguran rambut ini. Untuk rawatan rambut yang lalu saya di charge sampai RM 180.
Bepinau nak membayar. hahaha.

Apa kata kita rawat dari dalam pula??
 Ini adalah set yg boleh dikatakan "makanan" untuk rambut. 
Selamat di gunakan untuk lelaki dan juga wanita.

Perlu untuk anda tahu bahawa makanan manis adalah tidak baik untuk rambut kerana ia nya akan menyebabkan kelumumur dan kulit kepala menjadi positif dan juga mengurangkan biotin yang akan merencatkan pertumbuhan rambut sihat dan mengurangkan keamatan warna rambut.

Tahukah anda Diet yang tidak seimbang juga akan menyebabkan Rambut gugur??

Ye, penting untuk anda tahu rambut juga memerlukan beberapa jumlah Kalori dan lemak untuk pertumbuhan rambut yang sihat. Anda boleh menyenaraikan jumlah makanan yang anda ambil dan bersesuaian dengan diet anda atau pun anda boleh memilih cara yang lebih mudah :)


Rm 122.50 sahaja dan boleh tahan up to 4 month. Jimat sgt kan??

ZINC
Zink juga penting kepada rambut kerana kekurangan zink boleh menyebabkan rambut kering dan kulit kepala berminyak. Dapatkan zink daripada daging, makanan laut, telur dan susu.
Mungkin ramai yang tidak tahu kuprum penting untuk mengekalkan warna dan struktur rambut dan bijian penuh, tiram, kacang dan kekacang kaya dengan kuprum.

Rambut juga memerlukan pelbagai vitamin untuk pertumbuhan dan juga kulit kepaala yang sihat. Vitamin C, B complex dan juga Iron dapat membantu anda mendapatkan kulit kepala yang sihat dan mengatasi masalah keguguran rambut. Mungkin ramai yang tidak tahu kuprum penting untuk mengekalkan warna dan struktur rambut dan bijian penuh, tiram, kacang dan kekacang kaya dengan kuprum.

VITALEA
Merupakan Multivitamin yang mengandungi Iron, Vitamin C serta B-complex yang lengkap bagi memenuhi keperluan yang diperlukan oleh rambut. Dan tahukah anda bahawa pengambilan Vitalea bersamaan dengan 40 jenis lauk?? Mudah lagi senang kan?? Diet yang seimbang yang boleh diperolehi dengan mudah.

Best kan?? Mcm2 kebaikan ada dalam 1 set ni.
Laju2 PM ok :)


"Modern Solution to Modern Problem"
****************************************************

Jika anda ingin mendapatkan Mana-mana produk shaklee,
Anda  boleh hubungi saya, penghantaran boleh dibuat secara C.O.D sekitar sungai Buloh, kuang dan kundang, Jika anda berada diluar kawasan sekitar pengeposan boleh dilakukan.

Ingin mencuba menjana pendapatan dengan shaklee?? 
Boleh PM saya di FB Healthy Life With Wawa Yusoff

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...