Pengedar Shaklee Sungai Buloh: Atassi Masalah Kulit Kusam

10 February 2015

Atassi Masalah Kulit Kusam

ASSALAMUALAIKUM

Bagaiman terjadinya kulit kusam? Kulit kusam ini tidak hanya pada kaum Hawa, malahan kaum Adam juga ada mengalami masalah yang sama. Perbezaan nya hanya orang yang mengambil berat perihal kecantikan sahaja akan dapat membezakan samaada kulit mereka dalam kategori kulit kusam atau pun kulit yang normal.

Kulit kusam berlaku apabila ada timbunan sel mati yang berada di permukaan kulit. Jika timbunan tersebut tidak dibuang dari permukaan kulit kita dan dibiarkan berkumpul sekian lama, ini akan menyebabkan warna kulit hilang seri dan nampak kusam. 

KulitKusam1

Tahukah anda yang kulit kita ni sememangnya hari-hari akan ada sel mati. Perkara ini terjadi degan peningkatan  usia kita. Faktor-faktor seperti sinaran matahari, pencemaran, nutrisi pemakanan tak seimbang, rokok dan pengambilan alkohol secara berlebihanjuga memainkan peranan yang penting dan menyebabkan sel mati dan kulit kusam.

Kulit  kusam akan membuatkan kita tampak lebih tua sebelum usia. Ini yang menjadi igauan dan mimpi ngeri buat pengamal kecantikan. Sebab mereka lebih sensitif dengan perubahan kulit mereka. Tak nak kan nampak tua sebelum usia kan?
 Keyakinan menurun bila berhadapan dengan orang ramai. Konsentrasi terhadap kerja pun akan menurun dengan masalah yang sebenarnya boleh di atasi ini.

 Untuk pengetahuan anda juga, sel mati juga akan menyebabkan masalah kulit yang biasa kita hadapi seperti jerawat, warna kulit tak sekata, jeragat, bintik-bintik hitam dan bintik-bintik putih.

Nak hilangkan kulit kusam dan parut tapi tak tahu bagaimana cara nya? Impikan kulit yang normal dan sekata dan parut hilang? Masih ada jalan cara impikan wajah berseri tanpa kulit kusam dan parut. Boleh cuba set penjagaan kulit secara dalaman dengan Set Kulit Kusam Dan Parut Shaklee .Haaa... Klu dah tak tau nak cuba resepi ape lagi utk ESP tu.. Nah!! Buat masker!

Tambah pulak lagi ade vit-C atau Vit-E..
Barulah cengginiii like emoticon like emoticon like emoticon
**********************************************************
"Modern Solution to Modern Problem"
Pengedar Shaklee Sg.Buloh
Jika anda ingin mendapatkan Mana-mana produk shaklee,
Anda  boleh hubungi saya, penghantaran boleh dibuat secara C.O.D sekitar sungai Buloh, kuang dan kundang, Jika anda berada diluar kawasan sekitar pengeposan boleh dilakukan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...