Pengedar Shaklee Sungai Buloh: Bijak dengan Lecithin

04 March 2015

Bijak dengan Lecithin

Assalamualaikum

Apapon yang kita ikhtiarkan, Allah juga yang lebih berkuasa.
Jangan manipulasi tajuk saya tu ye ;')

Lecithin, ramai yang tau hanya untuk kurus sahaja.
SALAH

Salah satu fungsi lecithin yang AMAT sesuai dikalangan kanak-kanak adalah  membantu mendapatkan daya ingatan yang baik juga untuk anak... so senang lah diorang nak mengahafal pelajaran kan .... :)



Lecithin adalah gabungan kolina, inositol dan asid lemak penting yg lain.

Lecithin juga dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’….dalam kata ringkasnya, ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran..

FAEDAH LECITHIN

- Membersih dan melicin saluran darah 

(sebab itu lecithin ni lebih popular dalam set pengurusan berat badan)

- Sebagai pengemulsi lemak semulajadi dalam salur darah  yang power! 

(sebab ini juga, tiap set kurus ada lecithin)

- Mengawal penggumpalan platlet darah.

- Menggalakkan metabolisma lemak.

- Mencairkan lemak – turunkan paras kolesterol.

- Mengelakkan nyanyuk / penyakit alzhimer



Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin juga dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.






- Mencergas dan mencerdaskan otak, bagus untuk kanak-kanak 

- Menggalakkan penyerapan vitamin ADEK. 

Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn. Tanpa Lecithin yg mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan2 kimia dari persekitaran yg tercemar, bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.

Hubungi saya jika anda ingin dapatkan produk ini atau mana - mana produk SHAKLEE

**********************************************************
"Modern Solution to Modern Problem"
Pengedar Shaklee Sg.Buloh
Jika anda ingin mendapatkan Mana-mana produk shaklee,
Anda  boleh hubungi saya, penghantaran boleh dibuat secara C.O.D sekitar sungai Buloh, kuang dan kundang, Jika anda berada diluar kawasan sekitar pengeposan boleh dilakukan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...