Pengedar Shaklee Sungai Buloh: ..::Testimoni : Kesuburan dan kehamilan dengan Shaklee::..

29 May 2015

..::Testimoni : Kesuburan dan kehamilan dengan Shaklee::..

Assalamualaikum

Sekian lama saya simpan untuk berkongsi cerita ini, 
Rezeki anak pertama, bunting pelamin. syukur sangat.

Tapi tula kan, tak bermakna mudah mengandung untuk pertama kali seterusnya pon akan senang jugak.. hehehe. lama saya tunggu buah hati kedua ni. Genap si anak 3 tahun pada sambutan hari lahir nya baru saya dapat keputusan double line ni. hadiah birthday mami bagi adik terus. tp hujung tahun baru boleh claim :p 


Saya ingin berkongsi usaha dan ikhtiar saya untuk mendapatkan buah cinta kedua ini. Jujurnya, apabila si anak berusia 2 tahun saya dah mula ingin mencuba beberapa produk yg meningkatkan kesuburan. tetapi semuanya tidak saya niatkan untuk kesuburan lebih kepada kesihatan. hehehe.

Kemudian, bila sign-up menjadi SID barulah kenal dengan macam2 produk dan khasiat shaklee untuk kesuburan. Saya memang consume ESP dan B-complex sejak bersalin dan menyusukan si anak yang sulung,  Dan buat pertama kali nya saya mencuba GLA dan suami saya berikan Zinc Complex


Hampir 5 bulan juga saya usaha dan pengambilan supplemen secara konsisten terutama GLA. walaupon sibuk dengan sukan tetap saya ambil secara berjadual mengikut keperluan. Dan alhamdulillah... ikhtiar berhasil

Kenapa 4 produk ini yang menjadi pilihan? ok, jom saya jelaskan secara ringkas :-

Energizing Soy Protein (ESP)
Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain-lain. ESP merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting.

B-Complex 
Lengkap dengan vitamin B6 (13.5mg), B12 (40.5mcg) dan asid folik (200mcg). Pengambilan asid folik bersama-sama dengan kehadiran vitamin B6 dan B12 amatlah disarankan bagi mengelakkan anemia yang boleh menyebabkan masalah kesuburan serta mengurangkan risiko kecacatan janin dan kecacatan tiub neutral

GLA Complex 
Diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai "Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)". Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).

Zink 
Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat. Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.

Ada banyak lagi produk shaklee untuk meningkatkan kesuburan, 
Hubungi saya untuk dapatkan rundingan percuma bagi produk yang sesuai dengan anda.


**********************************************************
"Modern Solution to Modern Problem"
Pengedar Shaklee Sg.Buloh
Jika anda ingin mendapatkan Mana-mana produk shaklee,
Anda  boleh hubungi saya, penghantaran boleh dibuat secara C.O.D sekitar sungai Buloh, kuang dan kundang, Jika anda berada diluar kawasan sekitar pengeposan boleh dilakukan.

Ingin mencuba menjana pendapatan dengan shaklee?? 
Boleh PM saya di FB Healthy Life With Wawa Yusoff
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...