Pengedar Shaklee Sungai Buloh: Pengedar Shaklee Sungai Buloh : Zika Virus Dan Shaklee

13 September 2016

Pengedar Shaklee Sungai Buloh : Zika Virus Dan Shaklee

.ASSALAMUALAIKUM.


Punca Virus Zika

Cara sebaran virus Zika ialah menerusi gigitan nyamuk aedes aegypti yang mana menyebabkan demam denggi, chikungunya dan demam kuning

Moga perkongsian punca, tanda - ­tanda virus zika dan cara rawatan demam zika memberi kesedaran dalam diri kita akan bahayanya jangkitan virus yang TIDAK ADA PENAWAR ni.

 Hapuskan pembiakan nyamuk aedes di halaman rumah. 

Sentiasa berwaspada akan takungan yang boleh menjadi rumah nyamuk aedes bertelur.

Tanda­Tanda Gejala Simptom Terkena Virus Zika & Cara Rawatan Demam Zika

Apakah simptom utama orang yang terkena virus Zika?
Bagaimana nak tahu jika seseorang tu mendapat demam Zika? 
Apa punca virus Zika?
Adakah ada ubat penawar virus Zika?




Masya-Allah.. saya kan, buat bacaan sikit pasal virus zika ni je dah macam takut sangat-sangat. lagi-lagi dengar berita kat Radio pagi tadi hampir cecah 40 kes virus zika di Malaysia setakat 13.9.2016 harini.

Laju je cara Rawatan Demam Zika Persoalan bermain kat kepala. 
Macam mana nak merawat demam Zika?

Seseorang yang dijangkiti virus Zika menerusi nyamuk aedes, akan mendapat demam Zika.

Seperti denggi, sehingga kini belum ada vaksin atau ubat spesifik yang boleh melawan virus Zika. 
Ini bermakna, Tiada rawatan untuk penyakit demam Zika.

Orang ramai masih tidak imun kepada virus Zika ni yang berpunca dari nyamuk Aedes sebagai pembawa masalah virus Zika


ZIKA : Masih belum ada PENAWAR

Dan kerana itu lah kita kena persiapkan diri kita dan anak - anak dengan immune sistem yang kuat untuk menentang sebarang jenis virus


NUTRIFERON, Mengandungi interferon - sejenis protein semulajadi dalam badan yang bertindak sebagai pencetus atau pemberi respon kepada sistem imunisasi badan untuk menentang serangan virus. Interferon menguatkan sistem imunisasi dengan memberi respon yang cepat kepada sistem imunisasi semulajadi badan. Ia seolah-olah mengejutkan sistem imunisasi kita dari tidur untuk terus melindungi tubuh kita.

Selain dari kuatkan sistem immune badan kita juga perlu usaha untuk HINDARI NYAMUK. Herbal Blend. Cream mesra kana - kanak. Bau dia nyaman dan berangin. Nyamuk memang tak nak dekat. Pengalaman saya sendiri sapu herbal blend kat baby memang menyenangkan. Raya semalam, tertinggal herbal blend. tak bawak pegi rumah mak. habis bintat2 anak kena gigit nyamuk + semut. Malam tadi sampai je rumah cepat - cepat sapukan kat semua kesan kena gigit. Pagi ni, terus tak merah - merah dah kesan tu. Suka! hehehehe :)


Keistimewaan Herbal Blend

Terasa dingin pada kulit
Diekstrak dari herba semulajadi
Tidak berminyak
Mudah diserap
Aroma yang amat menenangkan
Mudah digunakan dan mudah di bawa
Sesuai untuk semua golongan
Dijamin berkesan
Halal
Tanpa Steroid 

Selain dari usaha diatas saya juga menggunakan LemonGrass Essential Oil dari Young Living. Diffuse 3 titik dalam air dan biarkan dalam bilik. Nyamuk memang tak masuk. Udara jadi busuk untuk nyamuk tapi bilik jadi wangi macam bau spa. hehehe. Ikhtiar. mesti ikhtiar.


Berminat dapatkan produk Young Living? 
Boleh dapatkan memlalui saya juga. Terbaru saya bukak Kutu untuk Dew Drop Diffuser Young Living. Alhamdulillah FULL. dan kalau masih ada yang berminat boleh whatsapp saya terus. Kita boleh adjust :)

****************************************************
"Modern Solution to Modern Problem"

..::Pengedar Shaklee Sg.Buloh::..

Pengedar Shaklee Sg.Buloh
Jika anda ingin mendapatkan Mana-mana produk shaklee,
Anda  boleh hubungi saya, penghantaran boleh dibuat secara C.O.D sekitar sungai Buloh, kuang dan kundang, Jika anda berada diluar kawasan sekitar pengeposan boleh dilakukan.

Ingin mencuba menjana pendapatan dengan shaklee?? 
Boleh PM saya di FB Healthy Life With Wawa Yusoff 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...